// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lea Everlyn: Tøbrud
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Lea Everlyn: Tøbrud

Skrevet af den 3. oktober 2011 – 07:32Ingen kommentarer

Debutanten Lea Everlyn har begået en ungdomsbog, der befinder sig sfæren nutidig fantasy, hvor fantastiske elementer i form af magiske knive, trolddom og dæmoner færdes side om side med snescootere, arbejdsløshed og finsk landliv. Bogens dobbelthed er flot illustreret af Rasmus Jensens forside, hvor hovedpersonerne Laura og Aino bekæmper dæmoner.

Historien fortælles af Laura fra Danmark og Aino fra Finland. Laura jages af dæmoner, der æder hendes elskede hest, men før de fanger hende søger hun tilflugt hos Aino og hans to børn. Det umage par kommer langsomt ind på livet af hinanden, hvilket resulterer i lange passager om hverdagen i den finske udørk, krydret med personernes skjulte trolddomsevner. Om personerne får overvundet deres konflikter og sammen formår at forhindre de dæmoniske kræfter i at nå deres mål må du selv læse dig til.

Historien skifter mellem lange beskrivelser af hverdag og korte actionfyldte sekvenser, hvor denne læser godt kunne ønske, at der var mere balance mellem disse yderpunkter. Lea har en poetisk åre, der til tider danner smukke billeder og andre steder gør læsningen knudret. Bogen er plaget af problemstillingen ”du skriver, som du læser” og forfatteren har tydeligvis læst flere bøger på engelsk end dansk, især brænder forkert brug af ordet ”som” igennem. Eks. ”den (solen) varmede dem i ryggen, som de gik mod huset.”

På trods af de hårde ord, er bogens problemstillinger og handling basalt set spændende – bogen ville dog have nydt godt af en stærkere korrekturlæsning.

Tøbrud. Lea Everlyn. Facet. 193 sider. Ungdomsbog. Udgivet 27/9 2011.