// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Johannes Møllehave & Rosa Victoria Møllehave: Historien om den heldige kartoffel
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Johannes Møllehave & Rosa Victoria Møllehave: Historien om den heldige kartoffel

Skrevet af den 16. oktober 2011 – 07:26Ingen kommentarer

Bliver du ikke bare i godt humør af at kigge på kartoflen på forsiden af bogen? Jeg blev i al fald glad og nysgerrig, da jeg trak den tilsendte børnebog op af kuverten.

Historien om den heldige kartoffel er skrevet af Johannes Møllehave og hans 20 årige barnebarn Rosa Victoria Møllehave og virkelig skønt illustreret af Kirsten Gjerding. Teksten er skrevet på vers og som med de fleste børnebøger på vers, skal man som højtlæser lige finde rytmen.

Vi følger kartoflen fra den ligger i en kælder og drømmer om marker og skov. Kartoflen kommer i en sæk og havner hjemme hos Søren. Søren er far til to drenge, der gerne laver ballade. Efter at have boet i familiens kælder, kommer kartoflen op i køkkenet, hvor den er lige ved at blive tilberedt! Men den yngste af drengene – Tage – redder kartoflen og snupper den med i seng. Tage giver kartoflen ben og pigge, og vupti nu er den et pindsvin. Et kartoffelpindsvin som Tage holder meget af.

En dag drager familien til Paris på ferie og kartoflen kommer med. Her møder den selvfølgelig nogle snobbede franske kartofler og en kvindelig pommes frite, som den forelsker sig i. Det er lige ved at gå galt, men heldigvis lykkedes det kartoflen at komme hjem igen til den lille dreng Tage.

Det er en sød historie om kartoflens rejse og om Tage der knytter sig til den, og der er fine detaljer i teksten undervejs. Men den 7 årige testlytter mistede interessen, da vi var 3/4 inde i den 48 siders lange bog. llustrationerne er finurlige og skønne og farvevalget er varmt og godt.

Johannes Møllehave & Rosa Victoria Møllehave, Historien om den heldige kartoffel, ArtPeople / People´sPress, August 2011, 48 sider.