// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alex Schulman: Den store bæfest
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Alex Schulman: Den store bæfest

Skrevet af den 30. september 2011 – 07:12Ingen kommentarer

I dag udkommer billedbogen Den store bæfest og den er bestemt ikke for sarte sjæle! Til gengæld giver den anledning til at børn i alle aldre fniser, mens de højlydt udbryder aaaaadhhh. Og jov lidt klamt er det da nok, da bogens hovedperson først giver den gas. Med den helt store bæfest.

Bogens hovedperson er den lille pige Nikki, som med en meget moden stemme samtaler med sin far om hvorfor hun ikke laver bæ. Pigen har nemlig besluttet sig for at spare op og holder derfor det hele tilbage. Hendes far bekymrer sig mere og mere over de tomme bleer. Med god grund! For på 17 ´ende dagen uden bæ i bleen, beslutter Nikki sig for, at tiden er inde. Mens far ligger ved siden af hende på sengen med en bærbar computer i skødet sætter Nikki gang i festen med at sprøjte bæ ud over hele værelset. Og det i et sådant omfang, at et rengøringsfirma må tilkaldes.

Det er primært billedsiden, der appellerer til børn. Sproget i teksten er ikke specielt børnevenligt, men det gør ikke så meget, da illustrationerne langt hen af vejen godt kan stå alene. Bare numser og bæer har altid haft en vis underholdningsværdi for børn (husk bare hvor populær Muldvarden der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hovede har været).

Mange forældre bekymrer sig unødigt meget over alt muligt – også over deres barns afføring eller mangel på samme. Og det er Den store bæfest en anderledes og sjov reminder om. Nikkes far kan hverken gøre til eller fra, bæ kommer når bæ kommer.

Den store bæfest er en billedbog, man måske ikke læser fra start til slut igen og igen. Men den kunne godt gå hen og blive en af den slags bøger, som ungerne selv finder frem og fnisende ser igennem.

Alex Schulman, Den store bæfest, Forlaget Torgard, Illustreret af Emma Adbåge, 28 sider, September 2011, Oversat fra svensk af Kim Fupz Aakeson.