// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Stisen Gammel: Bo sammen – inspirationer fra kollektivet Anholtsgade
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil

Camilla Stisen Gammel: Bo sammen – inspirationer fra kollektivet Anholtsgade

Skrevet af den 25. september 2011 – 20:25Ingen kommentarer

Fælles futsko, fællesspisning, fælles indkøb – kender du typen? I de sidste 40 år har der eksisteret et kollektiv i et sjovt, gammelt, skævt, gult hus i Anholtsgade i Århus. Der har boet mange mennesker gennem tiden og hvis det gamle spisebord kunne tale…

Men i anledningen af 40 års jubilæet for Kollektivet Anholtsgade, har en flok nuværende og tidligere beboere begået en rigtig fin antologi, der fortæller kollektivhistorier og hverdagsbetragtninger fra livet som kollektivist.

For hvem vælger at bo på denne måde? 10 mennesker under samme tag, med fælles spisning, gamle traditioner og nye initiativer. Og hvad gør det ved én, at man har prøvet at bo på denne måde.

Jeg synes virkelig godt om bogen. Den satte en masse tanker i gang om de måder jeg selv har boet på og hvordan jeg selv er endt i én-familiehuset, med far, mor og 2 børn. Superordinært! Bogen gør lidt op med de traditionelle boformer og vil gerne inspirere til, at man aktivt vælger hvordan man gerne vil bo. Det er god underholdning at læse kollektivhistorierne og selve bogen er lavet rigtig fint med fotos og illustrationer. Du får også arkitektens og fremtidsforskerens syn på den kollektive boform og hvordan den passer ind i en generation af gruppeorienterede individer, der vil have alle muligheder, men som nægter at være bundet på hænder og fødder af stram økonomi og alt for lidt tid.

Bogen er lavet af Camilla Stisen Gammel, der er tidligere beboer i kollektivet i Anholtsgade. Man kan mærke hun brænder for projektet og det gør at bogen straks fanger og bliver relevant. Det er spændende, underholdende og tankevækkende læsning og hold da op, hvor har jeg bare lyst til at banke på den blå dør i Anholtsgade nr. 8 og få en kop kaffe – bare jeg slipper for de fælles futsko.

Du kan læse mere om bogen og huset på hjemmesiden Bo sammen.

Camilla Stisen Gammel, Bo sammen, I samarbejde med forlaget Klim, støttet af Anholtsgadefonden, 2011, 150 sider.