// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Steinmetz: Come on America – korrespondentens dagbog
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Journalistik

Jesper Steinmetz: Come on America – korrespondentens dagbog

Skrevet af den 5. september 2011 – 22:10Ingen kommentarer

Jesper Steinmetz har et fantastisk spændende arbejde! Og hvis du læser denne bog, får du lov til at være med på sidelinjen det første år af hans korrespondentperiode i USA. Og jeg kan kun sige, at jeg ville ønske jeg kunne få lov til at være med de næste tre år, hvor han er TV2’s udsendte i land of the free, home of the brave.

Jesper Steinmetz har med korrespondentens dagbog formået at skrive en nuanceret teaterforestilling om livet i Amerika på godt og ondt, hvor du fra første række får lov til at stifte bekendtskab med det store land over there, både når det er bedst og når det er værst.
Vi kommer til valgkamp med Obama, vi kommer på besøg hos den amerikanske mor, der kæmper en utrættelig kamp for at få reformeret det amerikanske sundhedssystem, vi kommer på besøg på Heart Attack Grill – stedet hvor det er et mål i sig selv at blive federe, og vi møder de vrede amerikanere i tea-party bevægelsen.

Ved siden af alle disse fantastiske, fascinerende og til tider chokerende oplevelser, som Jesper tager os med på, får vi små tematiske overvejelser med omkring den måde som amerikanerne og det amerikanske samfund er bygget op på. Blandt andet kan man kun nikke anerkendende til den kritik, han fremstiller af samarbejdet mellem de amerikanske myndigheder, når han fortæller os, hvordan immigrationsmyndighederne kæmper en indædt kamp mod illegale indvandrere fra syden, samtidig med at skattemyndighederne hjertens gerne tager imod de skattepenge, den illegale indvandrer betaler af sin illegale løn fra sit illegale arbejde. Og hvordan disse myndigheder absolut ikke samarbejder.

Det er desuden en fascinerende introduktion til det journalistiske liv på landevejen, hvor rigtig mange brikker skal passe sammen, før vi kan se Jesper tone frem på skærmen herhjemme. Og hvor mange af os tænker egentlig over det?

Jeg har selv til gode at besøge dette mærkværdige land, men jeg kan i hvert fald sige, at jeg glæder mig til Jesper toner frem på skærmen næste gang! Han kan virkelig fortælle.

Jesper Steinmetz, Come on America – korrespondentens dagbog, Nyt Nordisk Forlag, august 2011, 276 sider.