// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Trine Appel: Bare Anna
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Trine Appel: Bare Anna

Skrevet af den 4. september 2011 – 09:08Ingen kommentarer

Gid man var 14 år igen – eller godt man ikke er. Anna er 14 år, hun har leverpostejfarvet hår og bøjle på tænderne og godt i gang med at finde ud, af hvem hun egentlig er.

Denne sommer møder Anna den lidt mystiske Lotus, som har oplevet lidt af hvert. De er på teatersommerlejr sammen og Anna bliver forelsket i lejrens skønneste dreng. Efter lejren er det som om alle har forandret sig – men måske er det i virkeligheden Anna, der er blevet lidt en anden.
Den gamle slyngveninde, Mille, har fået en kæreste, mor og far opfører sig mærkeligt og Lotus vil gerne hjælpe Anna med at finde en ny stil.

Trine Appel har skrevet ungdomsromanen; Bare Anna, om at være 14 år og være et sted der midt mellem barn og voksen. At finde sig selv og hinanden, ønsket om at alt skal forandres og angsten for at give slip på barndommens tryghed.

Selvom det er længe siden, at jeg var 14 år og på ingen måder ønsker at være det igen, rammer bogen noget virkeligt genkendeligt fra det at være ung, forvirret og forelsket.

Det er en skøn tid, men også hård og forvirrende og det er nok ikke blevet nemmere at være teenager med tiden. Det er fedt at lade sig rive med i bogen og følge Annas store og små valg og se hvordan en helt ny verden åbner sig for hende.
En virkelig god pigebog – og mon ikke vi skal høre mere til Anna? Synes der lægges op til, at der godt kunne komme en to’er. Det håber jeg.

Trine Appel, Bare Anna, Politikens forlag, 150 sider, 2011