// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Højlund Carlsen og David Bering: Århus i hjertet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Coffee Table-bog, Livsstil

Søren Højlund Carlsen og David Bering: Århus i hjertet

Skrevet af den 23. august 2011 – 20:40Ingen kommentarer

Nogle byer går bare lige i hjertet – rammer den der specielle stemning, der gør at man ved, at her kommer man helt sikkert tilbage til. Århus er én af den slags byer. Mange mennesker bærer den by i sit hjerte – nogen kunne aldrig drømme om at forlade den, andre er for længst et andet sted, men har en snert af længsel efter, det der var engang.

Søren Højlund Carlsen og David Bering har samlet en række spændende og vidt forskellige mennesker, der alle har det til fælles, at de alle bærer på en historie om byen. De har forskellige tilknytninger til smilets by og bogens titel: ”Århus i hjertet” rammer plet.

Du kan læse om den skønne forfatter Elsebeth Egholm, der ofte bruger Århus som kulisse for hendes kriminalromaner. Hun har selv sine rødder og sin sjæl her og et af yndlingsstederne er området omkring havnen.

Marselisborg slot danner rammerne for mange traditioner i kongefamilien og Dronning Margrethe, der har studeret i Århus, holder meget af byen og tilbringer gerne det meste af sommeren og mange af juledagene her. Hun fortæller i bogen om, hvordan hun håber at den yngre del af familien, vil lade Marselisborg og Århus være en ramme for mange traditioner fremover.

Læs også om Jørgen Leth, Rasmus Tantholdt, René Toft Simonsen og i alt 15 personers ærlige og personlige beretninger. Bogen er skøn og interviews, fortællinger og fotos går op i en højere enhed.

Og selvom verden på mange måder er blevet mindre og vi har mulighed for rejser og eventyr, er det rart med visheden om, at man har hjemme et sted – en plet at komme tilbage til, der giver tryghed og ro.

Søren Højlund Carlsen og David Bering, Århus i hjertet, Turbine, 2011, 197 sider