// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brian Dan Christensen: Øen med de ni broer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Brian Dan Christensen: Øen med de ni broer

Skrevet af den 8. juli 2011 – 10:43Ingen kommentarer

Forfatteren Brian Dan Christensen (f.1970) er født og opvokset i Århus, men har siden 2007 boet fast i San Francisco. Øen med de ni broer var oprindeligt planlagt til at udkomme på engelsk, men forfatteren oversatte selv bogen til dansk, som nu er udkommet på Gyldendal.

Bogen var derfor først tiltænkt det amerikanske publikum, og det synes jeg egentlig godt at man kan fornemme, selvom handlingen foregår i Danmark. Bogen er nemlig en herlig omgang konspirationsteori med spænding og afsluttende tjubang med både skud- og lige-ved-at-druknescener. Så hvis du er til den slags er Øen med de ni broer et fint bud på læseunderholdning.

Det starter med, at en hund dør under mystiske omstændigheder på Amalienborg. Senere forsvinder en af medarbejderne ved hoffet uden at hun umiddelbart er til at finde. Obert Lemborg, pensioneret efterretningsofficer sætter sig for at afdække, hvad der er på spil. Det samme gør sig gældende for kriminalkommissær Storm, der kobles på sagen.

Her er skjulte beskeder, historiske beskrivelser, gamle mænd i Oldenborggarden og konspirationsteorier, som jeg mistede noget af overblikket over undervejs. Men pyt, det var fin underholdning som en spændingsfilm en lørdag aften.

Og til slut en lille serviceoplysning: Bagerst i bogen er der en brugbar liste over bogens centrale figurer, og da der er mange figurer at holde rede på ville jeg jeg ønske at jeg ikke først opdagede listen, da jeg nåede til side 347.

Brian Dan Christensen, Øen med de ni broer, Gyldendal, 416 sider, Juni 2011.