// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dorthe Louise Hjortskov: …og så møder du ikke så mange idioter mere!
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil, Selvhjælp

Dorthe Louise Hjortskov: …og så møder du ikke så mange idioter mere!

Skrevet af den 4. juli 2011 – 11:292 kommentarer

Dorthe Louise Hjortskov rendte engang ikke ind i andet end idioter. På arbejdspladsen, i privatlivet og i det hele taget. Men det gør hun ikke længere. Fordi det har hun besluttet sig for ikke at gøre. Med sig selv. Og det er netop budskabet i denne her bog – du er selv herre over, hvor mange idioter du render ind i, for i virkeligheden handler det om dig selv.

Så langt, så godt. Jeg er med, det lyder ikke så dumt. Og jeg er ellers typen, der får røde knopper af alt, der lugter af coaching, selvrealisering, ”you can do it”-klap på skulderen hurlumhej og andet varm luft. Men siden Dorthe engang var ”en af os” tænker jeg, at hun må have den fornødne conduite til ikke at smøre for tykt på for hurtigt, så selv os dødelige, ufrelste mennesker kan være med og få noget ud af hendes bog. Men det er jeg ikke helt sikker på, at hun er lykkes med.

Jeg vil virkelig ikke være sur på denne her bog, jeg vil så gerne synes, det er fedt, men jeg bliver simpelthen så irriteret over den noget selvforherligende tone, der præger bogen og den noget belærende ”din model af verden er ikke nødvendigvis den samme som andres model af verden”. Allerede dér går det galt for mig.

Men set i bakspejlet er jeg er også nødt til at indrømme, at jeg nok ikke er det rette publikum til sådan en bog. Så hvis du måske er en anelse mindre sur end jeg er på positiv psykologi og andet godt, så tror jeg, der er noget at hente i denne her bog. Udover at den kan give dig indsigt i, hvordan du ændrer dit syn på andre mennesker med positivt følge, indeholder den også konkrete værktøjer til at komme i gang med din genfødsel, så verden kan blive et bedre sted. (Og det er jo ikke så lidt!)

Men hun har jo ret. Hun serverer bare budskabet meget uspiseligt for mig. Jeg vil prøve at tage bogen frem en anden god gang og se om jeg er mere parat til hendes budskaber. For jeg må indrømme, at jeg ikke blev helt færdig. Jeg kunne simpelthen ikke.

Dorthe Louise Hjortskov, …og så møder du ikke så mange idioter mere!, FADL’s forlag, maj 2011, 140 sider.