// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elin Bing: Lige noget for mig!
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Elin Bing: Lige noget for mig!

Skrevet af den 29. januar 2009 – 00:28Ingen kommentarer

Godt humør! Jeg blev i så godt humør af denne nye bog af Elin Bing, illustreret af Rasmus Bregnhøi. Bogen er lanceret som en kigge- og gå på opdagelse-bog for de helt små. Jeg synes nu den er mere end det. Lidt større børn kan nemlig også sagtens være med. Og der er rig mulighed for snak undervejs, langt mere end blot “se en bil”.

Bogen handler om problemer og om at løse problemer. Da der ikke er meget tekst i bogen giver det mulighed for mere frit at gribe fat i begreber som “problemer” og “løsninger” med barnet. Og de problemer vi møder er: for højt græs i haven, en tung sten der skal flyttes og æbler på et træ man ikke kan nå. Historien starter der, hvor en lastbil triller ind i et kolonihaveområde. Måske har den noget med, som kan bruges til at løse problemerne? Det der gemmer sig i lastbilen er både stor og stærk. Mere afslører jeg ikke.

En fugl der gynger, en anden fugl med antenner, og en muldvard med briller. Små skøre detaljer, som man ikke kan undgå at smile af og som børnene synes er sjove og tossede. Lidt a la Find Holger – her er det bare “find den skøre ting”. De små detaljer giver mulighed for at barnet eller den voksne selv kan digte historier i historien. Derfor kan bogen bruges på det sproglige og begrebslige niveau, hvor barnet befinder sig, og kan således både være underholdende for den 2 årige såvel som den 4½ årige.

Klare farver og store tydelige illustrationer er med til at gøre historien fuldendt.
Hvert år udkommer der tonsvis af ny litteratur for børn. Og den her er bestemt en af de bedre.

Elin Bing er forfatteren bag Bamses Billedbog. Rasmus Bregnhøi er en hyppigt anvendt børnebogsillustrator.

Elin Bing, Rasmus Bregnhøi, Lige noget for mig!, Politikens Forlag, Januar 2009, 32 sider.