// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Inge-Merete Hansen: 34 dage med Dennis
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer

Inge-Merete Hansen: 34 dage med Dennis

Skrevet af den 13. april 2011 – 21:04Ingen kommentarer

Inge-Merete Hansen skriver om enhver forældres mareridt, om det at miste et barn. Om knuste drømme og om at bære sorgen med sig, som en evig følgesvend.

Inge-Merete havde 34 dage med sin førstefødte. En lille dreng, så fin, smuk og perfekt. Men kun til låns. Det viser sig nemlig, at drengen er født med et defekt hjerte. Han døbes i hast og kommer til at hedde Dennis og dagene efter fødslen er en blanding af spinkle håb og sorte skyer af angst.

Familien er indlagt på Rigshospitalet, hvor lægerne gør hvad de kan for at redde den lille Dennis.
Den lille familie får støtte af noget af familien, hvorimod andre tager afstand og falder fra. Det samme gælder plejepersonalet, der har travlt og er skiftende, men heldigvis oplever de også sygeplejersken Anette, som har overskud til at rumme den lille familie i krise.

Dennis lever i 34 dage, så kan den lille krop ikke mere. Døden står på lur og tager ham til sig, kampen er slut og sorgen bliver altopslugende i forhold til Inge-Merete og hendes mand.

Efter at Dennis er borte, forsøger de nybagte forældre at holde sammen på det hele, at arbejde med deres sorg og forholde sig til, at de ikke fik et barn med sig hjem. Tiden går, der kommer heldigvis 2 børn til senere, men livet bliver aldrig det samme igen og Inge-Merete og hendes mand går hver til sit. Inge-Merete tynges konstant af den enorme sorg og savn efter Dennis. Hun beskriver hvordan hun kom videre, for hun kommer sig aldrig over det der skete dengang.

Historien er barsk og meget rørende. Men med tårerne trillende ned af kinderne, kunne jeg klart fornemme hvor vigtigt det var, at berette om dette lille liv der gav mening, selvom det blev alt for kort.
Det er svært at rumme andres sorg og jeg listede længe rundt om bogen om Dennis, før jeg tog hul på historien, fordi jeg vidste, at jeg ville blive dybt berørt. Men bogen er vigtig, både for os som kan prise os lykkelige for ikke at have oplevet dette mareridt, for dem der har stået i samme situation og for de pårørende, der for alt i verden ikke må trække sig tilbage i et misforstået hensyn.

En smuk og barsk beretning fra en stolt mor!

Inge-Merete Hansen, 34 dage med Dennis – en mors beretning, Skriveforlaget, 91 sider, 2011