// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kåre Bluitgen: Krigeren
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Kåre Bluitgen: Krigeren

Skrevet af den 28. april 2011 – 08:00Én kommentar

Jeg var spændt og usikker på hvad min 6½ årige medanmelder Tue ville mene om den aktuelle børnebog Krigeren. Bogen er en fiktiv fortælling om Jens, som er er søn af en dansk soldat, der er udsendt til Afghanistan. Jens savner sin far så afsindigt meget, at han har svært ved at fungere i drengegruppen og derfor trækker sig mere og mere fra de sociale aktiviteter. Selv fodbold, som han plejer at elske at spille med sin far, mister han lysten til.

Jeg havde min 6½ årige medanmelders fulde opmærksomhed under læsningen og det var tydeligt, at han blev berørt af at Jens savnede sin far og berørt af hvad der sker undervejs med Jens´far i krigen. Kommentarerne da sidste side var vendt var følgende: “Den er god. Jeg vil gerne læse mere om krig. Men altså, den der bog var bare alt for kort”.

Krigeren er en både stærk og relevant bog om savn, krig og udstationering. Det lykkedes forfatteren fint at røre både børn og voksne. Selvom man ikke har en udstationering inde på livet, kan man sagtens sætte sig ind i følelserne omkring savn og bekymring.

Bogen er en del af Carlsens Stribene og er derfor skrevet i et sprog så børn fra omkring de 8 år selv kan læse den. Kåre Bluitgen (f. 1959) er en erfaren forfatter til en række skøn- og faglitterære bøger til både børn og voksne og som læser fornemmer man hurtigt, at han er dygtig til at formidle svært stof på en enkel måde.

Kåre Bluitgen, Krigeren, Carlsens Stribede, Carlsen/Lindhardt og Ringhof, Illustreret af Rasmus Jensen, April 2011, 48 sider.