// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Astrid Lindgren: Den store tegneseriebog om Pippi, 1
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Astrid Lindgren: Den store tegneseriebog om Pippi, 1

Skrevet af den 27. april 2011 – 21:52Ingen kommentarer

Verdens stærkeste pige Pippi Langstømpe udkommer nu i tegneserie sammen med vennerne Annika og Tommy. Pippi-serierne udkom oprindeligt i et svensk børnemagasin i 1957 og det er de oprindelige illustrationer af Ingrid Vang Nyman, som Astrid Lindgrens svenske forlag har restaureret og forstørret. Og de er faktisk rigtig fine.

Historierne er på få overskuelige sider og der er i alt 12 af dem i Den store tegneseriebog om Pippi 1. Flere af historierne er velkendte, for eksempel Pippi der begynder i skole eller Pippi der leger tagfat med politibetjentene. Det er planen, at der i løbet af 2011 udkommer i alt tre tegneseriebøger om Pippi.

Generelt fungerer tegneserier bedre, når man selv læser dem end som højtlæsning, og det er også gældende for denne Pippi tegneserie. Derudover skal man have en vis alder for at kunne gennemskue, når Pippi laver sjov eller ubevidst kommer til at sige sjove ting, da teksten i en tegneserie er knap sammenlignet med en bog. Derfor er målgruppen af læsere nok primært voksne som et gensyn med barndommens heltinde Pippi samt børn, der har knækket læsekoden.

Astrid Lindgren, Den store tegneseriebog om Pippi, 1, Gyldendal, Marts 2011, Oversat af Kina Bodenhoff, 64 sider.