// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gunilla Bergström: Alfons og tallene
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Gunilla Bergström: Alfons og tallene

Skrevet af den 14. april 2011 – 16:29Ingen kommentarer

Jeg elsker Alfons Åberg, den lille svenske knægt, som slet ikke kan lide at slås, og hvis rolige far tuller rundt i hjemmesko, læser avis og ryger pibe.

Alfons Åberg fylder snart 6 år. Der er kun 10 dage til. Svirrevip er kun 2 år, så han er yngre. Svirrevip kan spise én is, mens Alfons kan spise dobbelt så mange.

Alfons og tallene er baseret på den svenske forfatter og illustrator Gunilla Bergströms billedbøger om netop Alfons Åberg og er for nylig udkommet på dansk. Indholdet er dermed et nyt mix fra flere af forfatterens tidligere bøger.

Alfons og tallene er et godt bud på en sød og sjov måde at beskæftige sig med tal og talbegreber på for førskolebarnet. Der er nemlig indlagt små opgaver og gode oplysninger, som inddrager og inspirerer barnet til at ville vide mere og til selv at finde tal på biler, bygninger eller lignende.

Alfons og tallene er et dejligt gensyn med en ven fra barndommen. Udover far og Spirrevip er Mille, Svipper og farmor (og hendes fine kagedåse fyldt med kager) skam også med.

Er du også fan af Alfons Åberg? Så klik dig endelig ind på hans hjemmeside.

Gunilla Bergström, Alfons og tallene, Gyldendal, 32 sider, Marts 2011, Oversat af Kina Bodenhoff.