// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ildefonso Falcones: Havets Katedral
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historisk roman

Ildefonso Falcones: Havets Katedral

Skrevet af den 26. januar 2009 – 22:25Ingen kommentarer

Jeg har fået Havets Katedral anbefalet fra flere sider, og det forstår jeg ganske simpelt ikke. Havets Katedral er et forsøg på at skrive et catalansk svar på Ken Follets Jordens Søjler, bortset fra at persontegningen er papirtynd og handlingen er utroværdig.

En retskaffen mand må flygte til Barcelona med sin søn, efter at en led adelsmand har voldtaget hans kone og truer ham og sønnen på livet. Der må han gå utrolig meget ondt igennem, før det hele ender godt med hans søn – der naturligvis kommer godt igennem både pest, inkvisition, adelsvælde, kongelige luner og krig.

Læs den kun, hvis du er til bøger, hvor de onde er superonde, de gode både dydige og dygtige og hvor du er ok med, at du skal føle sympati for et incestforhold mellem en mand og hans adoptivdatter. Øv, jeg elsker ellers middelalderen.

Ildefonso Falcones: Havets Katedral. Bazar, 629 sider. 2006, da. 2008.