// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Mørk: Glemt
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Dansk roman

Christian Mørk: Glemt

Skrevet af den 7. august 2007 – 12:41Ingen kommentarer

Christian Mørk - Glemt

“Glemt” blev trykt gennem ti dage som en såkaldt “thriller-føljeton” i Ekstra Bladet omkring julen 2006, men Politikens Forlag har samlet de ti kapitler til en lille bog på ca. 125 sider.

Historien handler om Tom Sørensen, der åbenbart har set stort på Freud og gennem hele sit liv har undertrykt og glemt forfærdelige handlinger, som ellers burde have sat store mærker på hans sjæl.

Men Toms mange fortrængninger har gjort ham til en følelsesløs og ligeglad fyr, der negligerer sin søn og er sin kone utro. Ja, han er tilmed noget så ufølsomt og tomt som … bilsælger.

Da han pludselig en juledag bliver bedøvet og bortført og placeret i et mørkt rum med en underlig gammel nabo er det noget af en omvæltning. Og i bedste thriller-fløjeton-stil bliver historien bygget op med masser af peaks og overraskende drejninger.

Christian Mørk skriver faktisk ganske glimrende med et let og flydende sprog. Han formår også at bygge en sammenhængende fortælling op. Men trods det, så fungerer “Glemt” bare ikke rigtig godt.

Det er som om, han forfatteren er gået lidt over gevind. Pludselig kommer der lige lidt for meget amerikansk action-B-film ind i plottet. Og nogle fuldstændig utroværdige bi-karakterer kommer til at fylde alt for meget (bl.a. en meget underlig lastbilschauffør med rovmorderiske tendenser). Det virker lidt som om, et par teenage-drenge har fået en god idé til en historie, men desværre er gået amok i biljagter og kvinder med armbrøster.

Christian Mørk har uden tvivl potentiale til at blive en glimrende forfatter, men et godt råd herfra vil være, at han skal lære sig selv begrænsningens kunst, når han udvikler sit plot.

Christian Mørk: Glemt, Politikens Forlag, København, 2007.