// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helena Östlund: Joy og ønskedåsen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Helena Östlund: Joy og ønskedåsen

Skrevet af den 25. januar 2009 – 22:36Ingen kommentarer

“Jeg hedder Joy, og jeg er syv år. Min bedste ven hedder Otto. Eller altså, vi er ikke kun venner – jeg er forelsket i ham, og han er forelsket i mig. Det var nok derfor, han gav mig ønskedåsen.”

Omdrejningspunktet i (børne)bogen er en ønskedåse. Den virker ved, at man taler ned i dåsen og skynder sig at lukke låget på. Herefter begynder magien. Bogen er testet i samarbejde med en 4½-årig dreng, der levede sig ind i historien og liiiige måtte afklare om der findes ønskedåser i virkeligheden.

Joy og ønskedåsen er en lærerig børnebog, der behandler emner som sorte/hvide mennesker, det at være tyk, det at være anderledes, venskaber, rig/fattig og det med, at man ikke må gå med fremmede voksne, da de måske “vil kramme børn mens de er nøgne”.

Sproget er let og flydende. Illustrationerne er få men fine. Og fortællingen om Joy, hendes familie og vennerne er spændende og underholdende. Og så er kapitlerne af en fin længde til en godnathistorie.

Bogen er primært skrevet til de 5-10 årige. Hvis dit 4 årige barn er vant til, at der bliver læst højt vil bogen dog også sagtens kunne bruges. Højtlæsning for de yngste og læs-selv for de lidt større.

Alt i alt en rigtig god børnebog. Del den med dit barn. Udkommer på forlaget Gyldendal d. 6. februar.

Joy og ønskedåsen vandt den romankonkurrence, som Astrid Lindgrens svenske forlag Rabén & Sjögren udskrev i forbindelse med Astrid Lingrens 100 års jubilæum.

Helena Östlund, Joy og ønskedåsen, Oversat fra svensk af Tina Schmidt, Gyldendal, Februar 2009, 136 sider.