// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlotte Heje Haase: Generation multiorgasme
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Livsstil

Charlotte Heje Haase: Generation multiorgasme

Skrevet af den 26. januar 2011 – 22:06Ingen kommentarer

Charlotte Heje Haase har skrevet en bog om ”Generation mulitorgasme” – generationen, der aldrig kan få nok. Hun bruger historier fra sit eget liv som eksempler på, hvordan denne generation lever og det fungerer godt, da det får et personligt og ærligt præg. Det kunne lige så godt være en af dine egne veninder, der fortæller om hverdagens strabadser og det hele er lidt rodet, men det passer jo egentlig meget godt ind i temaet. Hun skriver bl.a. om sin brug af facebook, kærester og ekskærester, kæresters børn, arbejdslivet, veninder, brugen af cykelhjelm og tilmed det at gå på toilettet. Jeg kan godt lide Charlotte efter at have læst hendes bog, hun er kvik og morsom, hun er ærlig og hun skriver godt. Men jeg er også lidt irriteret på hende.

Det er nemlig lidt svært med den her type bøger. Der er gået inflation i de her kvinder-lad-os-bare-være-ærlige-bøger, hvor vi indrømmer overfor hinanden, at vi også har sure tæer engang i mellem og at vi ikke altid er søde. Problemet er, at der jo virkelig er noget sandhed i de her bøger, det er forfriskende at vi endelig er blevet enige om at nedbryde de glansbilleder, vi har kæmpet for at bygge op, men hvor kunne det være endnu mere befriende, hvis det ikke altid pakkes ind kække bemærkninger på den der standard damebladsmåde. Charlotte indrømmer, men alligevel præsenterer hun blot et nyt lag af facaden, hvor der følger en kæk bemærkning med til alt hvad hun siger og hvor der er jokes i hver anden sætning. Det hele bliver lidt for kækt.

Charlotte Heje Haase skriver om, hvordan Generation multiorgasme er blevet så frigjorte, at vi glædeligt lægger kiksede billeder af os selv på nettet. Og bevares det gør vi, men det er så sandelig kun de ”kiksede” billeder, hvor vi har vores øko-bomuld trøje på, der desuden støtter et godt formål, og hvor man kan se fair trade kaffeposen i baggrunden, som bliver drukket af keramikkopper fra en eller anden upcoming, dansk keramiker i baggrunden. Så meget for ”sandheden”.

Denne her bog falder i gruppen med alle de mange andre femi-ærlige-bøger, og de gode pointer, som der bestemt er i bogen, drukner i jokes og smarte buzzwords og klicheer, hvilket generer læseoplevelsen. Og det ærgrer mig, for den overordnede idé er rigtig god – hvad er det der driver os til hele tiden at ville have mere og mere og hvorfor kan vores generation ikke slappe af? Det er hun et glimrende eksempel på og på den måde kommer budskabet frem. Men den ironiske distance hun har til sin egen historie, gør det lidt utroværdigt.

Når det er sagt, så er jeg underholdt og jeg kan ikke lade være med godt at kunne lide hende. Hun er sød og uperfekt som de fleste af os, og hun har valgt at dele sine historier med os alle sammen og hvem kan bebrejde hende, at hun har brug for lidt ironi til at komme igennem den øvelse? Elsker du en god tøsebog a la Julia Lahme, Camilla Stockmann eller lignende, er jeg sikker på, at du vil elske denne her bog. Men læs den på et tidspunkt, hvor du bare gerne vil underholdes og ikke er ude efter en dybere mening, for der lader den en del tilbage at savne.

Her på Bogblogger.dk har vi også anmeldt Skydykker uden faldskærm af samme forfatter.

Charlotte Heje Hasse, Generation multiorgasme, Lindhart & Ringhof, januar 2011, 214 sider.