// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Annette Brogaard: Man kan ikke se det på dem
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Noveller

Annette Brogaard: Man kan ikke se det på dem

Skrevet af den 17. december 2010 – 20:12Ingen kommentarer

Det er fantasi og virkelighed der rystes sammen og giver et til tider grotesk billede af nutidens kvinder.

Længslen efter det perfekte, den eneste ene, de høje forventninger der kolliderer med virkeligheden, med de alt for mange mænd og et glansbillede der krakelerer når hverdagen på ingen måder lever op til drømmen og den selviscenesættelse der kendetegner de unge kvinder i dag.

Det er hæsblæsende brudstykker der præsenteres i et på én gang skarpt, enkelt og fængende sprog. Annette Brogaard har skrevet bogen ”Man kan ikke se det på dem”, der er udkommet på Forlaget Multivers.

Temaerne i de små korte tekster, er billeder på hverdagen, krydret med fantasi, drømme og mareridt. Nogle af teksterne sætter på effektiv vis gang i en indre tegnefilm, der ikke altid er af den smukkeste slags.

Teksterne handler om kvinden, der vil have det hun ikke kan få, om forestillingen om det gode liv og om tidligere hændelser der ikke kan slettes, men som har brændt sig fast.

Bogen piller ved genkendelige temaer og de lange sætninger i korte afsnit, gør at bogen skal læses i bidder, da man ellers mister pusten og samtidig er det det der er fedt. At man mister pusten, undrer sig og får lyst til at holde om kvinden i bogen og sige, at det nok skal gå alt sammen, indtil man opdager, at man sidder og holder om sig selv.

Annette Brogaard er født i 1982 og ”Man kan ikke se det på dem” er hendes første bog – en spændende debut.

Annette Brogaard, Man kan ikke se det på dem, Multivers, 104 sider, 2010