// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sussi Bech: Spøgelser i Rundetårn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Sussi Bech: Spøgelser i Rundetårn

Skrevet af den 18. december 2010 – 08:00Ingen kommentarer

Første gang jeg besøgte Rundetårn med min dengang tre årige søn havde jeg en forventning om at skulle berette om lidt historie fra det gamle København kombineret med at udpege spændende bygningsværker fra tårnets top. Min søn derimod satte størst pris på løbeturen ned fra toppen i fuld fart rundt og rundt.

Spøgelser i Rundetårn er Sussi Bechs korte historie om Rundetårns tilblivelse fortalt i børnehøjde. Vi hører om Kong Christian d. 4 som beslutter, at der skal bygges et rundt tårn i København. Vi ser de flittige arbejdere knokle med byggeriet og vi ser detaljerede illustrationer af festen, da Rundetårn indvies.

Bogen er lavet i kraftigt pap og er meget stor og imponerende, men samtidig lidt uhandy at sidde med og ikke lige til at sætte ind blandt de andre bøger på hylden. Teksten er kort men illustrationerne er rige, hvorfor bogen mest appellerer til de yngste. Der er kukhuller i siderne, som gør barnet nysgerrig efter at se, hvad der gemmer sig på næste side.

Rundt omkring på siderne i bogen er der alle slags spøgelser og der er indlagt små opgaver med at finde disse spøgelser. Dette gør, at barnet inviteres til at være aktiv og til at tale med om bogen. Der er dog en tendens til at spøgelserne fjerner barnets fokus fra selve fortællingen om Rundetårns tilblivelse og det er en skam, når nu Rundetårns historie ellers er så spændende.

Sussi Bech, Spøgelser i Rundetårn, Forlaget Alvilda, 16 sider, Papbog, 2010.