// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Årets bedste læseoplevelser 2010 – redaktørens bud
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Nyheder

Årets bedste læseoplevelser 2010 – redaktørens bud

Skrevet af den 6. december 2010 – 23:44Ingen kommentarer

Mangler du inspiration til en boggave? På Bogblogger har vi anmeldt mere end 600 bøger, og jeg har samlet mine bedste bud på gode læseoplevelser blandt bøger, der er udkommet i 2010.

Nikolaj Zeuthen, Verdensmestre
Her er bogen til dig, der godt tør lade dig udfordre på forældreskabet. En velskrevet, satirisk skildring af hverdagen i dagens småbørnsfamilie med deres angst for rygere, ikke-økologisk mad og livet i det hele taget.


Sophie Kinsella, Mini Shopaholic
Her er bogen til dig, der godt tør indrømme, at du læser chicklit. Sophie Kinsella er genrens dronning, og Mini Shopaholic er førsteklasses chicklit. Hvis du kunne lide de andre shopaholicbøger kan du ikke komme udenom denne.


Hjort Rosenfeldt, Manden der ikke var morder
Her er bogen til dig, der elsker krimier. Spændende, velskrevet og begavet komponeret krimi fra Sverige. En 16 årig dreng findes myrdet, det lokale politi tilkalder assistance og jagten sættes ind på at finde morderen.William Kamkwamba og Bryan Mealer, Drengen der tæmmede vinden
Her er bogen til dig, der ønsker en stærk læseoplevelse. En autentisk, barsk og rørende fortælling om drengen William, der bygger en vindmølle i sin landsby i Afrika. Trods fattigdom, hungersnød og afbrudt skolegang lykkes det drengen at skaffe elektricitet til familiens hus.Diana Evans, 26a
Her er bogen til dig, der sætter pris på udviklingsromaner. En fascinerende og stærk debutbog om tvillinger, løsrivelse og opvækst i London.


Mikael Josephsen, Neden under
Her er bogen til dig, der sætter pris på litteratur, der er skrevet med indlevelse og nerve. Neden under er dansk skønlitteratur, når det er allerbedst. Om hverdag, mennesker og selvbedrag.Sofi Oksanen, Renselse
Her er bogen til dig, der gerne vil læse en vinder af Nordisk Råds Litteraturpris. Renselse er en fremragende bog om to kvinder og deres møde i starten af 1990´erne i Estland. Bogen er et særligt stykke mesterværk om den ældre estiske kvinde Aliide True, som bor alene i en noget slidt bolig på landet og en snavset ung kvinde, der pludelig en morgen dukker op på hendes gårdsplads.