// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Diverse forfattere: Bitre mandler
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi, Noveller

Diverse forfattere: Bitre mandler

Skrevet af den 12. december 2010 – 14:18Ingen kommentarer

Bitre mandler er en samling af 10 danske krimi – og spændingsnoveller, der alle udspiller sig omkring jul.

Forfatterne bag novellerne er kendte navne som: Anna Grue, Elsebeth Egholm, Gretelise Holm, Inger Wolf, Anders Bodelsen, Mikkel Birkegaard, Leif Davidsen, Lotte & Søren Hammer, Dan Turéll og Liv Mørk.

Jeg har før læst krimier fra størstedelen af bidragyderne og for alles vedkommende er deres krimiromaner bedre end disse noveller. Det tyder på, at det er noget af en kunst på relativt få sider både at kunne præsentere karaktererne, skabe en spændende handling og gøre fortællingen både nærværende og interessant.

Nogle af novellerne er lidt for forudsigelige og dermed kedelige, andre har heldigvis en uventet slutning. Blandt de 10 noveller er der desuden både familiedramaer, mord på julemænd, juleshopping og snevejr. Alt i alt er Bitre mandler en hyggelig samling jule(krimi)historier til et par timers læsning – alle skrevet i et lettilgængeligt sprog. Glædelig jul.

Diverse forfattere, Bitre mandler, Lindhardt og Ringhof, Oktober 2010, 206 sider.