// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ulrik T. Skafte: Mogens og Mugge
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Ulrik T. Skafte: Mogens og Mugge

Skrevet af den 24. november 2010 – 08:04Ingen kommentarer

Vidste du, at en ispind af træ er 10 år om at nedbryde, hvis du smider den i naturen? Eller at en hundelort er 14 dage om at nedbrydes? Nej, vel, så ved du nok heller ikke, at noget så uskyldigt som et lille bitte stykke gennemgnasket tyggegummi er 6 år om at nedbrydes.

Mogens og Mugge er to sultne måger. De elsker pomfritter og pizza. De er altid på jagt efter mad og kan godt lide, når vi mennesker har efterladt rester i naturen. Vi møder de to måger i Ulrik T. Skaftes nye bog Mogens og Mugge, som handler om miljø og affaldssortering.

Vi følger mågerne rundt i byen, hvor de blandt andet er ved at komme op at sloges om en kanelsnegl, hvor de hjælper en ræv, der sidder fast i en gammel dåse og hvor et menneske kaster et tyggegummi efter dem som klistrende sætter sig fast i næbet.

Bogen er ret stor og derfor egnet som højtlæsning for en større gruppe af børn, foreksempel blandt de ældste børn i børnehaven eller de yngste børn i skolen. Børnene inviteres til at være aktive, da der på hver side er små opgaver, hvor børnene skal tælle, pege på affald eller forklare hvad der sker på billederne.

Billederne er store med klare farver og pointen er nem at fange for læserne, da det flyder med grimt affald på alle sider. Til sidst i bogen er der information til de voksne om affald, og det giver egentlig meget god mening at have den del med. Afsnittet er skrevet af Elisabeth H. Baggesen fra Århus Miljøcenter. Det er herfra min viden i det første afsnit af denne anmeldelse stammer.

Samme forfatter har tidligere skrevet “Buster Baktus – den store vaskehænderbog“.

Ulrik T. Skafte, Mogens og Mugge, Forlaget Turbine, Illustreret af Rasmus Jensen, 36 sider, Oktober 2010.