// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dina Gellert: Leo i humør
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Dina Gellert: Leo i humør

Skrevet af den 5. november 2010 – 07:30Ingen kommentarer

Leo i humør er en papbog for de mindste “læsere”. Hovedpersonerne er løven Leo, tigeren Lulu og deres søde lille ven flodhesten Bulder.

På hver side i bogen er et af dyrenes ansigt vendbart, idet ansigtet er hægtet fast i bogen med en kraftig tråd i toppen og bunden af ansigtet. På den ene side af ansigtet er der smil og dermed godt humør og på den anden side er der enten vrede eller gråd.

Bogen inviterer derfor til en dialog med barnet om at være i godt eller dårligt humør – her er bogen læst med en 2 årig, hvorfor vi forenklede begreberne til sur/glad, hvilket fungerede fint. Den 2 årige medanmelder lurede hurtigt, at det handlede om at vende ansigterne og fandt bogen interessant. Jeg kan derfor være nervøs for, hvor længe ansigterne får lov til at sidde fast på deres plads i bogen.

Den enkle historie er tilpas fjollet med mudderkast og fugleklatter. Illustrationerne er børnevenlige og tilpasset de yngste læsere. De voksne kan drømme sig tilbage til folkeskoletiden ved gensynet med det millimeterpapir, som indgår som baggrund på nogle af siderne, en kreativ og forfriskende ide!

Dina Gellert, Leo i humør, Forlaget Alvilda, 2010, 16 sider, Papbog.