// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Bidstrup og Kirsten Raagaard: Viggas sutter
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Peter Bidstrup og Kirsten Raagaard: Viggas sutter

Skrevet af den 5. oktober 2010 – 07:57Ingen kommentarer

Uanset hvor mange sutter den yngste bliver puttet med herhjemme, er der en tendens til at de forsvinder i løbet af natten. Den første omkring midnat, den næste lidt senere på natten og de sidste hen på morgenen. Gad vide om Tandfeen har en kusine, der snupper sutter fra de små om natten?

Heller ikke Viggas mor og far kan finde sutterne i billedbogen Viggas sutter. Vigga har ellers en hel bunke. Men de er væk. Vigga ved godt hvor sutterne er. Hun har nemlig delt ud af sine sutter. En sut til hunden, en sut til bamsen, sågar en sut til drengen i kassen i forretningen. Vigga mente nemlig, at de trængte til trøst.

På hver side i bogen inddrages barnet i at finde en af de forsvundne sutter. Johan på knap 2 år gennemskuede hurtigt, at det er under flappen man skal lede, og med et lille fnis pegede han og sagde “der sut” og hastede straks videre til næste side for at lede. Teksten er kort og nem at læse højt. Billederne gengiver hverdagssituationer som at handle, køre i bil, og gå i zoologisk have. Alt i alt er Viggas sutter er en sød og fjollet bog for de allermindste læsere på 2-3 år.

Peter Bidstrup og Kirsten Raagaard, Viggas sutter, Forlaget Alvilda, Papbog, 24 sider, September 2010.