// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo

Skrevet af den 23. september 2010 – 08:00Én kommentar

Mimbo Jimbo er Mumbo Jumbos gode ven. Mimbo Jimbo er en blå elefant. Mumbo Jumbo er en grå flodhest. Mimbo Jimbo bygger en slags helikopter, spænder et reb om livet på sin ven og så flyver de afsted på eventyr.

Bogen er tilpas fjollet og mine testlyttere på næsten 2 år og 6 år griner igen igen, når abeungerne tegner krusseduller på Mumbo Jumbo, så Mimbo Jimbo må hejse ham ned i vandet for at få ham ren igen. Morsomt er det også, når der falder en stor klase bananer ned i hovedet på en krokodille, som er lige ved at fange et lille dyr.

Der er fyret op under farverne og sproget er tilpasset de helt små læsere. Allerede til november kommer der endnu en bog med de to venner. Mimbo Jimbo findes også som Lyt og læs-historie, og kan købes som app til iPhone, iPod og iPad i iTunes App Store.

Forfatteren og illustratoren Jakob Martin Strid kender du formentlig fra den geniale Min mormors gebis eller Mustafas kiosk, begge med skæve, rammende og finurlige rim og tegninger. Strid vandt i 2008 Børnebogsprisen for Da lille Madsens hus blæste væk.

Jakob Martin Strid, Mimbo Jimbo, Gyldendal, 40 sider, September 2010.