// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Borch: Find Frida og Frederik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Karen Borch: Find Frida og Frederik

Skrevet af den 26. august 2010 – 21:39Ingen kommentarer

De fleste kender de efterhånden klassiske Find Holger bøger, hvor læseren skal finde den lille rød og hvid stribede mand med hue i et virvar af detaljerede og finurlige tegninger. Nu får Holger konkurrence, idet der netop er udkommet en fin Find Frida og Frederik bog.

På 32 flotte og farverige sider skal den lille læser finde Frida med den lyserøde kasket og hendes lillebror Frederik med den røde rygsæk. Der er ingen tekst i bogen, men der er rig mulighed for at snakke bogen med de yngste læsere. Frida og Frederik er blandt andet i cirkus, ved stranden, i zoologisk have og i svømmehal. Samtidig er der færre figurer end når Holger skal findes, hvad der gør det nemmere at overskue for de mindre læsere.

Bogen er “testlæst” med Johan på næsten 2 år, som især er glad for siderne med cirkus, hvor der er dyr, traktorer og popcorn og for siderne med regnvejr i byen, hvor der vrimler med balloner. Frida og Frederik er sammen med en abe, en dreng med en bog og at par andre karakterer de gennemgående personer i bogen. Styrken ved Find Frida og Frederik er farverne og detajlerne og alt det genkendelige fra børnenes hverdag og man fornemmer, at det er en erfaren pen, der står bag illustrationerne.

På en våd og blæsende augustdag må opfordringen herfra lyde: tag en lille ven ved hånden og find Frida og Frederik.

Forfatteren Karen Borch er uddannet fra Skolen for Brugskunst (Danmarks Designskole) med supplerende uddannelser fra flere internationale skoler. Hun arbejder som freelanceillustrator og udgivet en en række børne – og skolebøger.

Karen Borch, Find Frida og Frederik, Politikens Forlag, August 2010, 32 sider.