// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Iben Krogsdal: Balladehistorier
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Iben Krogsdal: Balladehistorier

Skrevet af den 27. august 2010 – 07:30Ingen kommentarer

“Vi mangler at læse flere kapitler” sagde Tue, da bogen var læst færdig, helt og aldeles overbevist om, at der da måtte være flere af de gode historier i bogen.

Balladehistorier er Iben Krogsdal aktuelle børnebog med Mimi i hovedrollen. En børnebog med historier, som tager afsæt i nogle af de forbudte ting, hun selv lavede som barn. Det skabte en fin indlevelse hos vores testlytter.

Nogle af afsnittene indeholder dog lidt for lange dialoger, som gør teksten lidt tung til højtlæsning. Til gengæld er historierne sjove. Tue fnes gentagne gange, når Mimi tissede i vinglas, når hun gemte uspiste madpakker i sit klædeskab og når veninden piftede børnelokkerens cykel. Og han blev irriteret på kusine Fritze, når hun lokkede Mimi med på ballade.

Forfatteren kunne dog med fordel havde startet med en introduktion til, hvem Mimi og hendes familie er. Læsningen blev til at begynde med forstyrret af spørgsmål om hvem der er hvem i bogen. Til gengæld er kapitlerne ikke tidsmæssigt fortløbende og kan derfor læses i vilkårlig rækkefølge. Dette er en fordel, hvis der kun er læsetid til et af de mindre kapitler.

Iben Krogsdal, Balladehistorier, Illustreret af Mette-Kirstine Bak, Gyldendal, August 2010, 128 sider.