// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bente Lange, Jens Lindhe og Stig Andersson: Rigtige sommerhuse
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil

Bente Lange, Jens Lindhe og Stig Andersson: Rigtige sommerhuse

Skrevet af den 19. juli 2010 – 12:42Én kommentar

Et rigtigt sommerhus – er det et lille skur ude i skoven, med myrer og mus og masser af tid, eller er det en kæmpekasse med spa og parabol og espressomaskine?

Mange mennesker har deres opfattelse af hvad et rigtigt sommerhus er og i bogen ”Rigtige sommerhuse” giver Bente Lange, Jens Lindhe og Stig Andersson deres bud på, hvad der kendetegner de mange fine sommerhuse, rundt om i det danske land.

De rigtige sommerhuse går i arv i familien og er fyldt med historier, minder og traditioner. Det er her der er intimitet og stilhed. Sanseapparatet aktiveres, livet intensiveres og stikket trækkes ud.

Bogen er spækket med meget fine billeder, der understreger og fanger den stemning, der er i et fritidshus, tæt på naturen med andre dufte, et andet lys og en helt anden fornemmelse for tid. Fritidshuset er et sceneskift, hvor forskellene mellem hverdagsliv og fritid forstærkes. Det er symbolet på det enkle liv, det hjemmebagte brød, ild i pejsen og vand i gummistøvlerne. Her skal være tid til at spilde tiden.

Bogen giver historien om, hvordan vi igennem tiden har opfattet det at holde fri, at rejse væk. Dengang man tog på landet – med hele familien og tyendet og til fremtidens fritidshus, der skal passe ind i en travl hverdag.
Det er en rigtig fin bog, hvor både billeder og tekst kan læses igen og igen.

Bogen er lavet af en arkitekt, fotograf og en landskabsarkitekt som har sat sig for, at finde frem til det der gør, at nogle sommerhuse bare er helt rigtige.
De rammer plet i ord, billeder og visioner. Der serveres dagdrømme på et skåret porcelænsfad – i bedste sommerhusstil.

Husk at finde bogen frem igen i den mørke vinter og drøm om lyse nætter, god mad i dårlige køleskabe og lyden af stilhed.

Bente Lange, Jens Lindhe og Stig Andersson, Rigtige sommerhuse, Gyldendal, 2010, 255 sider