// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Lundsten: Så´der godnat, Lille Fant!
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Camilla Lundsten: Så´der godnat, Lille Fant!

Skrevet af den 29. juni 2010 – 22:16Ingen kommentarer

Så´der godnat, Lille Fant! er en original pegebog i pap for de allermindste. Der er foreløbig udkommet fire Lille Fant bøger på dansk, som skildrer henholdsvis spisetid, puttetid, fødselsdag og regnvejr. Hverdagssituationer som alle børn kender.

I bøgerne møder vi den meget søde Lille Fant- som slet ikke er lyseblå som tegnede elefanter plejer at være – men derimod klar rød. Vi møder også Lille Fants gode venner Kanina og Kæledyret.

Styrken i bøgerne er uden tvivl illustrationerne og det faktum, at der i den grad er knald på farverne. Til gengæld er sproget ikke helt i top. Hvad betyder det for eksempel, at Lille Fant “hygge-snuser” i sofaen? At han putter? Eller at han hygger? Og hvem siger på dansk, at Lille Fant skal have en “mælketår” inden sengetid, vil man ikke nærmere sige, at Lille Fant får flaske? Til gengæld kan testlæseren på 19 måneder genkende putteritualet med tandbørsten og godnatlæsningen og mimer begejstret med.

Gå ikke glip af et klik forbi Lille Fants hjemmeside. Her kan du nyde mere af det originale og farverige Lille Fant Univers.

Camilla Lundsten, Så´der godnat, Lille Fant!, Alvilda, 2010, 16 sider, Oversat fra svensk af Heidi Bruhn.