// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lykke Foged og Morten Holtum: Liv&lys
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil

Lykke Foged og Morten Holtum: Liv&lys

Skrevet af den 18. juni 2010 – 08:09Ingen kommentarer

Flere lækkerier fra Gyldendal for de indretnings- og boliginteresserede. I ”Liv &lys” præsenteres 11 danske boliger på en yderst delikat måde.

Lykke Foged har fået idéen til bogen gennem hendes arbejde som interiørstylist. I næsten 20 år er Lykke Foged kommet i mange forskellige inspirerende hjem.

Et gennemgående træk i de skandinaviske hjem er behovet for lys. Rammerne er holdt i hvidt eller lyst træ og lyset skal kunne strømme ind, så ingen tunge gardiner.

Og selvom rammerne kan virke neutrale og ensformige, er danskerne utrolig gode til at indrette personlige og inspirerende boliger med masser af finurlige detaljer og forskellighed.

I ”Liv&lys” præsenteres vi for vidt forskellige boliger, der er hjem for par, singler, familieboliger, lejligheder og gamle huse.

Bogen er meget smukt sat op med billeder og tekst og til hver bolig er der en præsentation af dem der bor der og kommentarer til selve indretningen og beskrivelse af detaljer.
Lykke Foged har et fantastisk øje for de personlige løsninger og smukke detaljer og de fine fotos i bogen er taget af Morten Holtum.

Morten Holtum er reklamefotograf og har i 20 år løst opgaver for store firmaer og bureauer. Sideløbende har han fotograferet til mange danske og udenlandske magasiner.

Hvis jeg skulle bytte mit lille dukkehus med frimærkehave ud med noget, er der mange gode bud i ”Liv&lys”, men jeg kunne sagtens se mig selv på Nørrebro i Christina Eksens penthouselejlighed med tilhørende tagterrasse.
Så ud over gode indretningsidéer og flotte fotos er der god plads til at dagdrømme sig langt ind i de smukke boliger.

Lykke Foged: Liv&lys, foto: Morten Holtum, Gyldendal, 2010, 216 sider