// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jussi Adler-Olsen: Fasandræberne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Jussi Adler-Olsen: Fasandræberne

Skrevet af den 29. maj 2010 – 07:512 kommentarer

Jeg gav op halvvejs i den danske “krimikonges” andet værk fra 2008. Ja, det gjorde jeg. For på det tidspunkt kunne jeg simpelthen ikke længere holde den totalt kliché-proppede krimi ud, hvor handlingen stort set var afsløret på side 20. Afstumpede og bestialske tidligere kostskoledrenge, der i dag er succesfulde jet-set forretningsfolk, som udnytter deres filipinske ansatte seksuelt og en gammel, fraskilt (naturligvis) desillusioneret kriminalmand, der er på kant med ledelsen, politidirektøren og Justitsministeriet, blev simpelthen for stor en mundfuld klicheér og krimi-steroetyper samlet på ét sted.

Allerede på side 20 stod det ret klart, hvad der var sket i de mørke år, som kriminalmanden forsøger at finde hoved og hale i. Jeg har dog ladet mig fortælle, at bogen tager en lille uventet drejning til sidst (en drejning, som jeg vil skåne de der påtænker at læse bogen til ende for).

Mit liv er (i hvert fald i øjeblikket) for kort til de mange lettere letbenede og ikke særligt åndeligt berigende krimier, som forlagene spytter ud i disse år.

Jussi Adler-Olsen, Fasandræberne, 2008, ??? sider – kom kun halvvejs