// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Laila Ingrid Rasmussen: Mit kvarter
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Biografi

Laila Ingrid Rasmussen: Mit kvarter

Skrevet af den 7. maj 2010 – 20:16Ingen kommentarer

Lad dig ikke snyde af den lidt kedelige forside, for bogen ”Mit kvarter” er godt nok en enkel og simpel hverdagsbeskrivelse af forfatterens kvarter, men den er alt andet end kedelig og langt fra banal. Laila Ingrid Rasmussen tager os med på en guidet tur i hendes hood.

Hun bor på Christianshavn og kunne ikke forestille sig at bo andre steder. Her blæser, roder og er huller i jorden og glasskår i rendestenen. Her er sprittere, tåregas og ild i gaderne.
Men her er også kastanjetræer der springer ud, sol i vindueskarmen, en blød barnehånd, varm kaffe og cool naboer.

Laila Ingrid Rasmussen skriver fine hverdagsbetragtninger der kan læses med et smil på læben og af og til en klump i halsen. For der er så meget jeg genkender – men også en del der er så forskelligt fra mit kvarter. Ved at læse ”Mit kvarter”, fik jeg også øjnene op for de små ting, detaljer og skæve vinkler i min bydel. Så lad os få nogle flere kvarters-bøger, vi vil have kærlighedserklæringer, anekdoter og bitte små betragtninger. Om det at være et helt almindeligt menneske, en mor, en forfatter med sans for at pisse sit territorium af.

En bog for os der holder af hverdagen!

Og forsiden – ja den er altså lidt kedelig. Selvom det er Sisterbrand der står grafikken, men pyt med det, for fortællingen fanger fra første side.

Laila Ingrid Rasmussen har tidligere udgivet både romaner og noveller. Seneste udgivelse er 12. togtben, som er en poetisk logbog fra hendes tur til Sydpolen med Galathea 3-ekspeditionen.

Laila Ingrid Rasmussen, Mit kvarter, Rosinante, 143 sider, April 2010.