// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Grøndahl: Magiske Rom
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil, Rejsebog

Anders Grøndahl: Magiske Rom

Skrevet af den 13. april 2010 – 17:37Ingen kommentarer

Drømmer du om at sidde ved en solgylden mur med en karaffel sval frascati på bordet foran dig, mens en krydret duft af mad fylder dine næsebor? Alt imens dagens bekymring går på, om du skal have spaghetti alle vongole til frokost, om din espresso skal være dobbio og om du eventuelt kan klemme en tiramisu ned til dessert.

Velkommen til Rom! Magiske Rom. Tag turen rundt i Roms gader sammen med Anders Grøndahl, som er helt og aldeles forelsket i Rom. Han har rejst dertil mange gange i de sidste 30 år og har skrevet en meget personlig kærlighedserklæring til byen, med sin bog ”Magiske Rom”.

Det er altid fascinerende at lade sig rive med af meget passionerede mennesker og Anders Grøndahl leverer en meget beskrivende og stemningsfuld rejse gennem byen. Her er historie, personlige betragtninger, snævre gader, aftenlys og morgenstemning, krydret med skønne måltider på ægte romerske trattoriaer.

Det er mange år siden jeg har været i Rom, men jeg må indrømme, at jeg efter at have læst Anders Grøndahls stemningsfulde bog, får fremkaldt dejlige minder om den skønne by. Måske man skulle satse på en efterårstur, i oktoberlys, med en cremet latte på et trin på den spanske trappe?

Anders Grøndahl har skrevet flere bøger om Rom og især de skønne spisesteder i byen. Magiske Rom er fotograferet, tegnet og fortalt af forfatteren selv.

Anders Grøndahl, Magiske Rom, Nyt Nordisk Forlag, 2009, 150 sider