// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nana Torp: Knaspers fest
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Nana Torp: Knaspers fest

Skrevet af den 12. maj 2010 – 18:03Ingen kommentarer

Det 800 år gamle træ Knasper er muggen på sin fødselsdag. Ikke mindst fordi han er sikker på, at alle vil glemme den store dag. Men rundt omkring er alle hans venner i gang med at forberede sig til et ordentlig surpriceparty med levende musik, kulørte lamper og mad. Så det ender selvfølgelig med, at Knasper i stedet for at være sur, bliver det lykkeligste træ i hele skoven. Historien er sød, men ikke synderlig original. Rent produktionsmæssigt er Knaspers fest dog en flot kvalitetsbog. Den er rimelig stor, den er lavet af kraftigt pap, og der er masser af sider/låger der kan åbnes.

I kraft af “åbne-låger-funktionen” giver bogen et indtryk af at være målrettet de yngste børn. Men sproget er ikke helt enkelt, “Overalt glimter og blinker de fineste lysguirlander, spinkleste edderkoppespind og yndigste blomster” og passer nok mere til børn omkring skolestart. Samlet set peger bogen målgruppemæssigt altså i flere retninger.

Der er seriøst mange detajler i illustrationerne, som til gengæld giver mulighed for at “snakke bogen” og dermed tilpasse ordvalget det enkelte barn.

Nana Torp er født 1979 og uddannet fra Danmarks Designskole 2008. Hun har illustreret flere børnebøger og tegnet til magasiner samt arbejder med animations- og musikfilm. ”Knaspers fest” er hendes debut som børnebogsforfatter.

Nana Torp, Knaspers fest, Alvilda, April 2010, 16 sider.