// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotta Olsson & Maria Jönsson: Luftgiraffer og stjernesild
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Lotta Olsson & Maria Jönsson: Luftgiraffer og stjernesild

Skrevet af den 14. april 2010 – 19:17Ingen kommentarer

Alvilda er navnet på et nyt dansk børnebogsforlag, som netop har udgivet en håndfuld af deres første bøger. “Luftgiraffer og stjernesild” er titlen på en af disse børnebøger.

En nat bliver pigen Anna vækket af en kat, som tager hende med på en fantastisk rejse i bogstavlandet. På rejsen møder de “J” som er ude at jogge, mens det lille “L” kun langsomt kommer gående. De kommer også gennem dalen, hvor “D”´erne og “A”´erne bor, og midt i tordenvejr kommer Anna frem til bjergene, der ligner brændte boller.

Illustrationerne er flotte, sjove og farverige. Rimene er en anelse svære at læse højt og nogle måtte læses et par gange for at få lagt trykket korrekt – måske fordi bogen er oversat fra svensk. Men til trods herfor er det en god “snak-om-bogstaver”-bog til barnet omkring skolestart, som er begyndt at interesse sig for bogstaver, og som allerede har læst Halfdans Rasmussens klassiske ABC et utal af gange.

Lotta Olsson & Maria Jönsson, Luftgiraffer og stjernesild, Alvilda, 32 sider, 2010, Oversat fra svensk af Lotte Salling.