// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Tielmann & Jürgen Rieckhoff: Bønne og Grønært på ridderborgen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Christian Tielmann & Jürgen Rieckhoff: Bønne og Grønært på ridderborgen

Skrevet af den 1. marts 2010 – 20:27Ingen kommentarer

De fleste drenge elsker at lege røvere, soldater, pirater eller riddere. Helt ligesom deres fædre gjorde, da de var drenge.

Så Christian Tielmanns nye børnebog “Bønne og Grønært på ridderborgen” indeholder alle de rigtige drengeord som brynje, ridderborg, lanse, og sværd og er det rene guf for drenge i alderen ca. 4-7 år. Der er lidt mere tekst end i de fleste billedbøger og sproget er samtidig mere komplekst, hvilket gør den egnet for netop de ældste børnehavebørn eller yngste skolebørn.

Bønne og Grønært er ude at sejle med deres skrotskib, da de møder en dreng i en gummibåd, som er sejlet ud i verden for at få hjælp. Han bor på Kong Frederiks borg, som er blevet belejret af fjenden. Fjenden har en meget stor og stærk ridder, som slår alle borgens riddere til plukfisk. Der er i den grad behov for en snedig plan – og den kommer Bønne og Grønært med.

Det ender lykkeligt – uden at flere riddere bliver “krøllet sammen til en bunke skrot”. “Bønne og Grønært på ridderborgen” er en moderne “David og Goliath” i børnehøjde, hvor det er den kvikkeste og ikke den stærkeste der vinder. En god pointe for små læsende riddere.

Forfatteren har skrevet en længere række bøger, som er oversat til dansk, blandt andet “Bønne og grønært på piratjagt”.

Christian Tielmann & Jürgen Rieckhoff, Bønne og Grønært på ridderborgen, Forlaget Turbine, 28 sider, 2010, På dansk ved Ulrik T. Skafte.