// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Molla Mills: Hækleri- Moderne hækling for kreativ sjæle
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Hobby

Molla Mills: Hækleri- Moderne hækling for kreativ sjæle

Skrevet af den 11. september 2018 – 05:30Ingen kommentarer

Der er kommet endnu en skøn hæklebog. Det er den unge finske hækler Molla Mills, der har lavet denne bog. Hun har lavet en hæklebog for mænd, selvom det blev mødt med lidt skepsis, så turde hun, og heldigt for os, da hun har lavet bogen: Hækleri. Moderne hækling for kreative sjæle.

Hun fortæller i indledningen, hvordan hun skrev sine ideer ned i en lille notesbog, som hun mistede på en rejse. Det var lige ved at slå hende helt ud, men heldigt for os købte hun en ny notesbog og gik straks i gang med at tegne nye ideer. Hun fortæller også, at hendes projekter kan være startet med at skulle blive til en ting, men er endt som noget helt andet. Det er dejligt at høre en forfatter fortælle om, hvordan processen omkring bogen har været.

Nogle af projekterne har et maskulint præg, men jeg vil nu sige, at projekterne kan bruges af alle. Hvis man som kvinde mener at projektet er for maskulint kan man evt. bruge andre farver eller materialer, hvis man synes de skal have et mere feminint touch. Jeg kan godt lide, at hun blander materialer i bogen, hun bruger læderstropper til forskellige tasker, bruger projekterne som pynt og sidst i bogen viser hun, hvordan man kan snitte sin egen hæklenål.

Der er mange projekter i denne bog. Udover tasker kan man også lave et bi-spil, hvor man skal kaste små bier ind i en bikube, betræk til en højtaler og en sweater. Man kan også hækle en plakat! Ja, en plakat med statementet: Do Epic Shit, det er da genialt.

Bogen giver bud på materialer, udstyr og slutter af med strækøvelser. Der er hækleprojekter til hjemmet, kroppen, rejsen og forskelligt udstyr. I kapitel 5, det basale, er der rigtig gode billeder af, hvordan de forskellige masker skal hækles. Der er både små og store projekter i denne bog, så jeg vil mene at der er noget for dem der lige er startet med at hækle og de øvede.

God hæklebog med traditionelle og anderledes projekter. Jeg vil glæde mig til at der kommer mere fra Molla Mills. Hun er kreativ og har nogle spændende ideer med hækling.

Hækleri. Moderne hækling for kreative sjæle, Molla Mills, Forlaget Turbine, 2017.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.