// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mads L. Brynnum: Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Mads L. Brynnum: Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest

Skrevet af den 6. august 2018 – 07:58Ingen kommentarer

Flodhesten Max synes, at det er dødkedeligt at være en flodhest. Dag ud og dag ind spiser han græs, dovner den og spiser mere græs. Derfor forlader han en dag sine forældre i flodhesteburet i Zoo og tager ud for at finde ud af, hvilket dyr han så kan være. Der må være nogle sjovere dyr derude. Det bringer ham forbi løven, pingvinerne, aberne og flamingoerne og han prøver kræfter med deres livsform, for at finde ud af, om det er noget for ham. Og pludselig finder han lykken hos et af de andre dyr og hans forældre ser stolt til.

Historien om Max er sød og hyggelig og den har en tydelig og vigtig pointe til børn: husk at være den, du har lyst til at være. Dine forældre vil altid være stolte af dig og elske dig, også selvom du stikker udenfor normen. En dansende flodhest med et tylskørt af flamingofjer er der også plads til.

Leder du efter en god bog at læse for dit børnehavebarn, eller nogen der er ældre, er Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest et rigtig godt bud. Den var lidt til den lange side for min lille testlæser på 4 år, men han synes, den var sjov, og han stillede mange spørgsmål undervejs og lyttede opmærksomt. For eksempel kunne han ikke forstå, at jeg pludselig læste om ørkenrotter, for hvor var de ørkenrotter henne? Dem var der ikke billeder af.

Bogen er i lækker kvalitet og har en god størrelse til højtlæsning, når man sidder ved siden af hinanden og bogens illustrationer, tegnet af Mads Herman, er flotte.

Mads L. Brynnum, Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest, Calibat, 6. august 2018, 32 sider.