// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Korsgaard: Min uimodståelige mand – vi er alle sammen mandschauvinister
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samfund

Mette Korsgaard: Min uimodståelige mand – vi er alle sammen mandschauvinister

Skrevet af den 29. juli 2018 – 15:59Ingen kommentarer

Der er noget dragende ved Mette Korsgaards nyeste bog, Min uimodståelige mand – vi er alle sammen mandschauvinister. Måske fordi titlen er så provokerende og lidt af en kontrast til Chimamanda Ngozi Adichies titel; Vi burde alle være feminister. Jeg vidste bare ved første øjekast, at det var en bog, jeg var nødt til at læse.

Da dokumentarist, forfatter og feminist Mette Korsgaard tog en test, der viste, at hun var mandchauvinist, besluttede hun sig for at finde grunden til, at mænd og kvinder stadig bliver behandlet forskelligt. Hun ville have en forklaring på, hvorfor Danmark halter bagud på ligestillingsbarometeret, og hvorfor der ikke er nogen, der taler om det. Det blev til bogen Min uimodståelige mand – vi er alle sammen mandschauvinister.

Bogen indeholder den ene videnskabelige undersøgelse efter den anden med næsten det samme resultat hver gang; der er forskel på, hvordan kønnene bliver behandlet. Om der er hold i undersøgelserne, og om de fakta, hun beskriver, er korrekte, ved jeg ikke. Emnet i sig selv var interessant, og det satte en masse tanker i gang.

Jeg ser ikke mig selv som en mandschauvinist, men ved nærlæsning af bogen og en hulens masse grubleri kan jeg kun give Mette Korsgaard ret i, at vi alle er med til i en vis grad at opdele kønnene. Jeg er selv mor til tre drenge, og selvom jeg efter bedste evne forsøger at opdrage dem, som jeg ville have opdraget en pige, kan jeg godt se, at jeg fra en tidlig alder har opdraget dem til at tage mere hensyn til kvinder end mænd. Om det er forkert, er vel op til den enkelte at afgøre. Jeg synes godt, der må være forskel, så længe der er ligestilling på arbejdsmarkedet. Og det er i bund og grund det, Mette Korsgaard fokuserer mest på.

Overordnet set er Min uimodståelige mand – vi er alle sammen mandschauvinister en interessant og oplysende bog. Jeg fandt dog nogle af passagerne lidt for langtrukne at læse, da det var det samme emne og resultat om og om igen. Det der var med til at gøre bogen interessant for mig, var Mette Korsgaards egne samtaler med sin mand og sine børn.

Mette Korsgaard: Min uimodståelige mand – vi er alle sammen mandschauvinister, Gyldendal, 223 sider, marts 2018