// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christine Urfe Bendt: Min far har brækket halsen – og jeg har en cykelhjelm med hunde på
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Christine Urfe Bendt: Min far har brækket halsen – og jeg har en cykelhjelm med hunde på

Skrevet af den 25. januar 2010 – 22:19Ingen kommentarer

Emma er fem år. Hendes far har brækket halsen. Det gjorde han en dag, han faldt ned med et svævefly. Men selvom han ikke længere selv kan gå og derfor sidder i kørestol er der alligevel en masse ting han godt kan lave.

Bogen er skrevet af Emmas mor Christine Urfe Bendt, og Emma, far, mor og storesøster findes i virkeligheden. Medanmelder på denne bog er 5½ årige Tue. Han går meget op i, hvad der “findes i virkeligheden”, og det gør indtryk på sådan en lille fyr, at der “i virkeligheden” findes en far, der ikke kan gå, men som sagtens kan tegne med munden! Bogen er skrevet ud fra Emmas synsvinkel og er derfor egnet til de 3-6 årige. Bogen er rigt illustreret med fotos fra familiens hverdag og underbygger fint teksten.

For familier med pludseligt opstået handicap er bogen oplagt, da den i børnehøjde skildrer en ikke helt almindelig familie i helt almindelige hverdagssituationer. For andre små læsere kan bogen være med til at afmystificere det, at nogle mennesker sidder i kørestol.

Begerst i bogen finder du info-sider, med beskrivelse af hvad en rygmarsskade er og henvisninger til, hvor man kan søge mere information.

Christine Urfe Bendt, Min far har brækket halsen – og jeg har en cykelhjelm med hunde på, Turbine Forlag, 39 sider, 2010.