// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ulf Stark: Dyr som ingen andre har set
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Ulf Stark: Dyr som ingen andre har set

Skrevet af den 18. maj 2018 – 17:06Ingen kommentarer

Dyr som ingen andre har set er en flot og lækker børnebog, som også de voksne har lyst til at læse og kigge i. Der er smukke, sjove og farverige illustrationer i bogen og en masse at snakke om, mens man læser de poetiske fortællinger om alle de dyr med sjove navne, som vi ikke kender.

Nogle af remserne er lige poetiske nok for både min 4 årige testlæser og mig – vi forstod dem ikke. Men så talte vi bare om det der skete på siderne og gik videre til en af de næste, som til gengæld var rigtig sjov for en 4 årig, for det var en Klumpantropus, som drikker snot og slår prutter og bøvser. Det kan nemlig også være poetisk.

Dyr som ingen har set, der oprindeligt udkom på svensk, modtog Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris i 2017 med begrundelsen: “De farvestrålende billeder, og de fyndige og melankolske digte om ukendte dyr, skaber en helhed, som har fokus på eksistensens vilkår”. Jeg er ikke sikker på, at fortolkningen når så vidt herhjemme, men vi hyggede os med at læse den, og det er en virkelig flot og skøn bog, som vi allerede har læst flere gange.

Ulf Stark, Dyr som ingen andre har set, illustrationer af Linda Bondestam, Lamberth, marts 2018, 56 sider.