// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hans Mortensen: Dét, Svend mener, er…
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Politik & debat, Politisk biografi

Hans Mortensen: Dét, Svend mener, er…

Skrevet af den 8. januar 2010 – 01:50Én kommentar

”Jeg gjorde alt det rigtige”. Den sætning står ikke at læse i ”Dét, Svend mener, er…”. Men den står alligevel overalt, på alle sider, mellem alle linjer. Bogen er nu afdøde Svend Aukens fortælling om sig selv og sit liv. Fra sin sygeseng nåede han til sidst at få Weekendavisens politiske medarbejder Hans Mortensen til at lytte og skrive ned.

Man skal være meget stor Auken-fan for ikke at synes det bliver lidt for meget i længden med hvordan han altid gjorde det rigtige – og behændigt lægger afstand til usmarte beslutninger som eksempelvis forringelserne i efterlønsordningen i 1998. Han hørte således først om dette indgreb om morgenen i radioen, da det var en realitet.

Men den giver et godt indblik i hvorfor manden var socialdemokrat og ikke hverken til venstre eller højre for det. Og den sætter nogle tanker i gang om ens eget politiske ståsted.

Når det er sagt, så er det også en bog man sagtens kan skimme på et par timer. Der er meget snik-snak og mange anekdoter, så man kan nemt bladrer den løseligt igennem og lade øjnene zoome ind og ud undervejs uden at man går glip af det helt store.

Med Hans Mortensen som forfatter havde jeg egentlig forventet mere end det, der sat på spidsen kan betegnes som en uredigeret en-vejssamtalebog.

Hurtigt videre til andre bøger, mens vi venter på den store Auken-biografi med be- eller afkræftelserne af de mange rygter, der var om mandens mange kvinder og andre af de mere ufortalte sider af Lange Svends liv. Men mon ikke der går et par år inden nogen begiver sig i kast med den opgave.

Hans Mortensen: Dét, Svend mener, er…. Gyldendal 2009. 240 sider.