// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dorte Toft & Henrik Tüchsen: Bedrag
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erhvervsliv, Journalistik, Samfund

Dorte Toft & Henrik Tüchsen: Bedrag

Skrevet af den 8. januar 2010 – 01:32Ingen kommentarer

Hvis man alligevel, når ikke man samler tøjklemmer, sidder indespærret i en celle på 5 kvm. de næste mange år, så kan man måske godt tænkes at ville læse alle syv Stein Bagger-biografier. Så nu når både Brixtofte og Klaus Riskær har skrevet deres egne bøger om livet bag murene, kunne de passende låne de gratis eksemplarer af bøgerne, som deres fangekollega S. Bagger sikkert har stående på hylden i cellen.

Personligt havde jeg ikke noget behov for at læse den samme historie syv gange og Stein Bagger er i virkeligheden en ret ligegyldig person i min optik. Nej, det jeg finder interessant i den sag er bloggeren Dorte Tofts afsløring af Bagger. En præstation som hun i går var lige ved at få dansk journalistiks fornemmeste pris, Cavling’en, for.

Derfor var det da også Dorte Toft og Henrik Tüchsens bidrag til Bagger-biografibølgen, ”Bedrag”, som jeg tog ned fra hylden og kastede mig over.

De to forfattere har delt bogen op, så det tydeligt fremgår hvad Toft har skrevet og hvad Tüchsen har skrevet. Og det er helt naturligt. For Tofts bidrag er en meget personlig jeg-fortælling om forløbet, mens Tüchsen tegner de store linjer udenom. Og det ville have været forvirrende at få blandet sammen.

Bogen bidrager ikke med så meget nyt – men det er måske også meget forlangt så intensivt som historien er blevet dækket i medierne, men er en fin fortælling om hvordan det hele startede. Både for Bagger og for Toft. Tofts baggrund som it-nørd fornægter sig heller ikke, og en række interessante, lidt fagnørdede, betragtninger om software krydrer bogen og det virker egentlig meget godt. Det giver bogen tyngde og er ikke mere kompliceret end at det kan forstås af almindelige dødelige.

Ligesom sikkert mange andre havde jeg i foråret og den tidlige sommer fået Bagger-kvalme. Men nu hvor manden er dømt og sendt bag tremmer, og dermed ude af rampelyset, så kunne jeg godt tåle at høre historien igen. Men det er først og fremmest Dorte Tofts beretning jeg finder interessant. Og den får man til fulde i ”Bedrag”. Hvis man mere er interesseret i Bagger, så kan det være man hellere skal læse en af de seks andre. Men da jeg ikke sidder bag tremmer, ved jeg det ikke.

Dorte Toft og Henrik Tüchsen: Bedrag. Gyldendal Business 2009. 348 sider.

PS: Skulle jeg en dag blive buret inde, ville jeg nok hellere bruge tiden på at læse nogle af de helt store klassiske romaner – og se West Wing.

PPS: Bliv opdateret på udviklingen efter bogen blev trykt på bogens blog.