// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Witt: Walter den glade hval
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Martin Witt: Walter den glade hval

Skrevet af den 15. april 2018 – 13:21Ingen kommentarer

Walter er en glad lille hval, der altid kan finde en grund til at smile. Og i denne historie er Walter på en rejse rundt i forskellige byer, hvor han møder børn, der er kede af det, og så hjælper han dem med at blive glade igen. Blandt flere andre møder Walter et barn der er ked af det, fordi hun skal stoppe med at bruge sut, en anden er ked af det, fordi han har fået briller og er bange for at blive drillet, og på et tidspunkt møder Walter to venner, der har svært ved at dele legetøjet og derfor er blevet kede af det. Alle steder hjælper Walter børnene med at se lyst på tingene og blive glade igen.

Jeg læste den højt for min dreng, der netop er blevet fire år, og han synes, den var rigtig god. Han kunne sagtens holde koncentrationen undervejs, han stillede mange spørgsmål, og da vi var færdige, ville han gerne læse den igen. I løbet af den seneste uge er den blevet læst en håndfuld gange, for han synes, den er rigtig sjovt og spændende, og han spørger efter den.

Udover selve historien og de flotte illustrationer var der også en QR-kode undervejs vi kunne scanne og så kunne vi se og høre sangen om Walter på youtube – det var et kæmpe hit. Der er også noder til sidst i bogen, hvis man selv vil prøve at spille den.

I hvert afsnit er der desuden nogle spørgsmål, du kan stille barnet, for eksempel “vil du dele dit legetøj med dine venner?”, “har du prøvet at have hjemve?” og “hvordan føles det, når du er rigtig glad?” – en lang række gode spørgsmål, som er oplagte at stille, efter man har læst om det pågældende tema i det afsnit. Min dreng svarede velvilligt og stillede også selv spørgsmål undervejs. Også kritiske spørgsmål til bogen, fordi en hval kan jo altså ikke kan rejse rundt til forskellige byer, den lever jo i vandet! Og da vi hørte sangen på youtube, og de sang “Walter er altid glad”, så var han der straks: “Nej, mor, det er ikke rigtigt, for Walter var ked af det til sidst i bogen”, og så bladrede han hen til dér, hvor Walter var ked af det. Og det var jo rigtigt nok. Men det fortæller jo med alt tydelighed, at han har lyttet godt, og at han forstår bogens budskaber.

Som voksen synes jeg, at det er en rigtig god anledning til at tale med sine børn om ting, der måske kan føles svært. Og bogen har et super godt bredt format med flotte billeder, der gør det nemt at sidde ved siden af hinanden og læse og kigge i den.

Walter den glade hval er en del af et koncept skabt af det danske designfirm Design by Witt. Walter er oprindeligt en træfigur fra kollektionen “Tokens of Happiness”, som har til formål at gøre mennesker glade. Du kan læse mere om dette på facebook og instagram under Design by Witt og Tokens_of_Happiness eller på hjemmesiden ved at klikke her.

Martin Witt, Walter den glade hval, SMSpress, april 2018, 57 sider.