// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bo Krüger: Mødeledelse
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ikke kategoriseret

Bo Krüger: Mødeledelse

Skrevet af den 2. marts 2018 – 07:22Ingen kommentarer

Målgruppen for bogen ”Mødeledelse” af Bo Krüger er nok tænkt ganske snæver. Du skal være mødearrangør, mødeafholder eller en person, der snart skal til at beskæftige sig med den slags – med andre ord: en elev. Jeg vil dog hævde, at mange flere kan bruge denne bog.

”Mødeledelse” indeholder masser af spændende værktøjer og sandheder, og når jeg anmelder den, så er det i første omgang, fordi den er relevant for mig i mit nuværende arbejde. Men hemmeligheden er, at du nok kan bruge dele af de samme værktøjer ved mange andre slags ’møder’ eller ’sammenkomster’ ude på den anden side af den store forretningsverden – måske endda derhjemme, når I holder et familiemøde. Alle steder, hvor I skal træffe nogle beslutninger, løse nogle problemer, orientere jer, få idéer eller skabe relationer.

Jeg kender ikke personligt Bo Krüger – og undskyld for det, Bo, hvis du er den helt store kanon på dette felt – men han skulle være en af Europas førende mødeeksperter med kunder i mere end 20 lande. Når jeg har læst hans bog, tror jeg på det.

Han giver dig de bedste redskaber til at forberede dine møder, planlægge dine møder og at afholde dine møder. Alle de mange, for hvem værktøjerne vil synes ligegyldige, vil ikke have nogen som helst glæde af en eventuel opremsning, men skal jeg fremhæve et højdepunkt, der altid er gældende for mig, så er det den minutiøse procesplan. Det er rent guld.

Skal jeg sætte en finger på noget – og det forsøger jeg jo gerne at gøre – så er det Bo Krügers meget lidt aktive sprog, når han formidler sine budskaber. ”Mødeledelse” er i sig selv et verbalsubstantiv, og det bliver ikke bedre inde i bogen. Men det kan han lære. Jeg har også lært noget af Bo. Og fremfor alt er jeg blevet mindet om, hvor vigtigt det er, at din mødeleder har styr på detaljerne.

Jeg kender ikke mange ting, der er værre end at spilde tiden. Og jeg kan ikke tælle de mange timer, jeg har spildt til møder, der ikke var ordentligt tilrettelagt, planlagt, forberedt og gennemført. Det er endnu en grund til at anbefale denne bog: Så er der nemlig mindre chance for, at jeg i fremtiden støder ind i møder, hvor jeg bare har lyst til at komme derfra så hurtigt som muligt.

Bo Krüger, Mødeledelse, Akademisk forlag, November 2017, 216 sider