// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Bøgeholt Pedersen: Udpost 13 – Træfolket
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Lars Bøgeholt Pedersen: Udpost 13 – Træfolket

Skrevet af den 2. februar 2018 – 13:55Ingen kommentarer

Den som har maden, kontrollerer menneskene. Og den som kontrollerer menneskene kontrollerer landet.

Året er 2067. Jorden er oversvømmet og der er massiv mangel på mad. Regeringen har sørget for flydende udposter, hvor der dyrkes korn og grøntsager og føres kontrol med, hvem der får del i maden.

Viktors far er kommet til skade med sit ben og kan ikke længere skaffe mad til familien. Viktor må derfor sørge for, at der kommer krabber og fisk på bordet. En dag hvor han står og stanger krabber forulykker to af regeringens airboats og flere af mændene om bord omkommer. Den ene af mændene lykkedes det Viktor at redde og han tager ham med hjem, hvor endnu en af regeringens repræsentanter befinder sig. De er på vej til Udpost 13, som er et af de steder, hvor der dyrkes korn og grøntsager.

Regeringens mænd tvinger Viktor med på turen som guide. De har brug for en stedkendt, der både kan finde rundt og guide dem uden om naturens farer. Men vil de voksne mænd lytte til Viktor, når det kommer til stykket?

Bogen er let at læse og skrevet med lidt stor skrift. Forlaget har angivet målgruppen til at være 9 år +. Kapitlerne er overskuelige. Historien er spændende og man bliver nysgerrig på, hvad Viktor kommer til at opleve, om de to mænd nu også kommer fra regeringen, om regeringen vil sit folk det bedste…..

Bogen er rigt og flot illustreret af dygtige Christian Guldager, som blandt andet står bag den spændende Skyworld-serie. Selv forsatspapiret er illustreret. Med fisk. Mad. Som skal til, hvis man skal overleve.

Bogen slutter noget pludseligt og det er tydeligt, at der må udkomme flere bøger i serien. Jeg ville ønske, at man lod alle bøger i den her type af serie udkomme på én gang, så man kan læse bøgerne samlet som én lang læseoplevelse. Der er risiko for at læseren (typisk et indskolingsbarn) er rykket videre i læseniveau inden næste bog udkommer.

Der er ved afslutningen af denne bog lagt op til en spændende rejse sammen med Viktor, men den er knap startet før bogen lukkes. Send snarest de næste bøger i serien til tryk!

Lars Bøgeholt Pedersen, Udpost 13 – Træfolket, Illustreret af Christian Guldager, 94 sider, December 2017, Forlaget Pronto.