// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Catherine Daverne: Kærlig køkkenkarma
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Mad og drikke

Catherine Daverne: Kærlig køkkenkarma

Skrevet af den 29. januar 2018 – 07:35Ingen kommentarer

Så snart du åbner bogen Kærlig køkkenkarma, kan du mærke forfatteren Catherine Davernes nærvær og hendes kærlighed til madlavning. Hun beskriver det at lave mad, som en lang kreativ meditation, der centrerer opmærksomheden i et flow af skabelse, kærlighed og nærvær.

Catherine har hentet inspiration i sin baggrund som kok, meditationslærer og hele hendes spirituelle praksis, som skinner igennem bogen fra første side.

Men som mor til to kender hun også følelsen af ulvetime, stress og kaos i køkkenet. Hun håber, at hun med sin bog kan inspirere til at finde den indre ro frem, fordybe sig i ritualer og frem for alt finde glæden ved at servere et måltid, der emmer af kærlighed og gør simple hverdagsting til noget rart.

Bogen er inddelt i 10 menuforslag med en appetitvækker, forret, hovedret og dessert, men opskrifterne kan fint kombineres på tværs af retterne. I bogen finder du også mindfulness-øvelser og tips til gode køkkenritualer. Fælles for øvelserne er, at du bliver mere bevidst om din evne til at observere krop, følelser, tanker og sind og derved ændrer hele din tilgang til madlavning. Væk med de negative tanker og bekymringer, og fokus på nærværet.

Catherine vil gøre køkkenet til et fristed for kreativitet, kærlighed og næring. Lige så vel som du sorterer de dårlige råvarer fra, skal du også sortere de negative tanker og følelser væk, så de ikke stjæler din opmærksomhed fra nuet.

Det er en tankevækkende tilgang til madlavning, der klart sætter spørgsmålstegn ved den måde mange laver mad på. Som noget der skal overståes, og som tapper en for energi, men istedet flytte fokus over på, at det skal give dig energi at skabe et måltid til dem du holder af.

Opskrifterne er vegetariske og ikke specielt komplicerede. Og selvom det kan lyde temmelig spirituelt, er det aldrig en dårlig idé at stoppe op og se på sine rutiner og måske gøre plads til små ændringer, der kan flytte din energi.

Her er masser af inspiration, god karma og kærlighed.

Catherine Daverne, Kærlig køkkenkarma – vegetar og mindfulness i hverdagen, Muusmann Forlag, 246 sider, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.