// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Hegnhøj: En prik og en streg
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Mette Hegnhøj: En prik og en streg

Skrevet af den 28. december 2017 – 07:49Ingen kommentarer

Min 9 årige søn af en medanmelder skreg af grin. Er ikke helt sikker på, at det var meningen med denne aktuelle godnatbog. Måske skulle han komme med i tempo, men han var vild med bogen! Vild med at blive tegnet på ryggen, vild med de skøre historier og vild med mit nærværende selskab (bilder jeg mig ind).

Mette Hegnhøj har skabt en godnatbog med ultrakorte små historier, som man får læst højt, mens man ligger på maven. Læseren skal samtidig tegne på lytterens ryg med fingrene, gerne inspireret af teksten, tænker jeg.

Som tegner var jeg noget på udebane, men så længe mine fingre tegnede noget (og helst noget helt ud under armene, hvor det kilder) var min lytter tilfreds. Jeg tegnede prikker og streger og spidse bjerge og lange veje og hvad der ellers indgår af tegnbart stof i de små historier.

Min medanmelders favorithistorie kommer her (den giver en fin smagsprøve på bogen):
“Der var engang en prik og en streg.
Men det var løgn.
Prikken var i virkeligheden Streg,
der havde rullet sig sammen.
Og stregen var i virkeligheden Prik, der havde rullet sig ud.”

Det er kombinationen af små tekster, højtlæsning, nærvær og den fysiske kontakt med tegning på ryggen, der her skaber den gode læseoplevelse. Teksterne i sig selv er for små til rigtigt at stå alene, men sammen med resten spiller det.

En prik og en streg er en anderledes børnebog. Også til voksne. Og en anderledes godnatbog. Måske også til voksne. Prøv selv. Grin og sov derefter godt!

Mette Hegnhøj er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Måske kender du hende fra det prisbelønnede værk Ella er mit navn vil du købe det?

Mette Hegnhøj, En prik og en streg, Forlaget Jensen & Dalgaard, 40 sider, November 2017.