// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mylo Freeman: Prinsesse Arabella har fødselsdag
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Mylo Freeman: Prinsesse Arabella har fødselsdag

Skrevet af den 29. november 2009 – 21:25Ingen kommentarer

På forlaget Turbine er netop udkommet to fine bøger om Prinsesse Arabella, nemlig Prinsesse Arabella har fødselsdag og Prinsesse Arabella går i skole. Begge bøger er billedbøger fyldt med store illustrationer i klare og flotte farver, der rigtigt fint underbygger tekst og fortælling. Fortællingerne er gode og passer fint til de yngre børn.

Den ene af bøgerne handler om hvad den temmeligt bestemte Prinsesse Arabella skal ønske sig til sin fødselsdag, når hun nu i forvejen har alt. Et dilemma en del danske børn formentlig også står overfor. Hun ønsker sig derfor en elefant. Men elefanten er ulykkelig over at være havnet som en gave hos prinsessen og vil gerne hjem. Hun beslutter sig derfor for at følge elefanten hjem og på turen møder hun mange andre dyr, som hun også vil have. Jeg ønsker mig den og den og den siger prinsessen, mens hun peger rundt på dyrene. Og det kan jo passende sammenlignes med, når barnet her i huset kigger i legetøjsbutikkens julekatalog. Da de sammen når hjem til elefanten dukker en begejstret lille elefant op. Han har nemlig fødselsdag og havde netop ønsket sig en prinsesse!

Den anden bog handler om, at Prinsesse Arabella skal starte i skole. Men Arabella gør ikke på automatik – som de andre piger- hvad lærerinden siger. Prinsesse Arabella er en selvstændig lille tøs, og en dag slæber hun en elefant med i skole.

Mylo Freeman er afro-amerikansk/hollandsk og er bosat i Amsterdam. På et tidspunkt hørte hun en historie om en lille sort pige, der skulle spille prinsesse i et skuespil i skolen. Det ville pigen ikke, for som hun sagde, ”der findes ingen sorte prinsesser, de har altid lyst hår og blå øjne”. Det blev Mylo Freeman meget rørt over, så hun besluttede at skrive en bog om en sort prinsesse – Arabella. For prinsesser kommer i alle farver. Og det har forfatteren jo ret i. Mylo Freeman har både skrevet og illustreret bøgerne. Du kan læse mere om forfatteren og bøgerne på mylofreeman.

Mylo Freeman, Prinsesse Arabella har fødselsdag, Turbine Forlaget, 28 sider, November 2009, Oversat af Gry Kappel Jensen.